Gatunki chmielu

search
wyberz z listy styl piwa
wybrany filtr: kolsch delete
LagerPilsnerIndia PilsnerBelgian IPAAmerican AleBlonde AlePale AleNut Brown AleDark AleBright AleHefeweizenBarley WineAmerican Pale AleAleIndia Pale AleEuropean AleEnglish AleDark LagerBelgian AleMaibockExtra Special BitterImperial StoutAmerican WheatBitterWheat BeerRed AleESBSchwarzbierOktoberfestImperial Brown AleStoutImperial India Pale AleHeffeweisenCalifornian CommonCalifornia Blonde AleAmerican Amber AleWinter AleBavarian HefeweizenCream AleAmerican LagerGerman PilsnerWheatPorterExtra Special English AleEnglish Dark AleEnglish Light AleChristmas AleMild AleLambicAmber AleCask AleOatmeal StoutStrong AleGolden AleKolschDouble India Pale AleGerman AleSteam BeerGerman LagerEnglish Pale AleMunichHellesKentish BitterBrown AleDoppelbockAmerican Blonde AleBockKölschFrench AleAltMarzenAmerican IPANew England IPADouble IPAImperial IPAIPAPilsAmerican India Pale AleAltbierRauchbierAIPADIPANEIPAAmerican Wheat AleMunich HellesAPAHAZY IPAHAZY APASaisonKolońskieKoźlakBarleywineOld AleBelgian DubbelRISIrish StoutFruit LambicAustralian LagerAmecan LagerAmerican StoutHoney AleFruit beerEnglish BitterCeltic AleSummer AleDark Amber AleBelgian India Pale AleAmberBelgian Strong AleBelgian Pale AleTripelBelgian PilsnerIPLDunkelWeizenbockSpecialty AleLight AleStrong LagerSweet StoutBelgian BrownDubbelLambikWheat AleSession IPAHazy IPALight LagerChocolate StoutRussian Imperial StoutHoliday LagerAlt Munich HellesDortmunderAltbier.American Brown AleIPA. Pale aleCzech PilsnerFarmhouse AleRye AleHoliday AleCanadian PorterFrench PorterBlondeWitbierCalifornia CommonPolish IPAPolish PAPolish Black IPACold IPAPolish Session IPA
Kategoria: chmiel aromatyczny
W przeciwieństwie do American Cascade, Argentine Cascade ma łagodny charakter z nutami trawy cytrynowej, pieprzu i przypraw.
Triskel
Kategoria: chmiel aromatyczny
Bardzo pożądane do piw w stylu belgijskim lub lżejszych piw, charakteryzuje się eleganckim połączeniem zarówno nut kwiatowych, jak i subtelnych nut owocowych z odrobiną cytrusów.
Kategoria: chmiel ogólnego zastosowania
Charakteryzuje się bardzo dobrymi walorami aromatycznymi przy jednocześnie względnie wysokiej zawartości substancji goryczkowych.
Kategoria: chmiel aromatyczny
Jego niski poziom alfa-kwasów i wysoki poziom humulenu przyczyniają się do łagodnego, kwiatowego i delikatnie pikantnego profilu aromatycznego i smakowego.
Sybilla
Kategoria: chmiel ogólnego zastosowania
Paleta smakowo-aromatyczna Sybilli jest wyraziście chmielowa, kwiatowa i cytrusowa z nutami korzennymi i sosnowymi. 
Opal
Kategoria: chmiel ogólnego zastosowania
Nadaje klasyczne ziołowe aromaty i profilem smakowy przyprawowo-cytrusowy z nutą słodyczy. Goryczka natomiast nie jest zbyt ciężka, raczej stonowana.

Perle
Kategoria: chmiel ogólnego zastosowania
Perle ma przyjemny aromat, elementy mięty i sosny z nutą przypraw. Niektóre europejskie browary twierdziły, że Perle bardzo przypomina i jest dobrym zamiennikiem Hallertau Mittelfrüher.
Huell Melon
Kategoria: chmiel aromatyczny
Niesamowicie aromatyczna, nowa odmiana chmielu prosto z Niemiec. Ma kilka ciekawych cech smakowych, które nie są powszechnie kojarzone z chmielem. Zauważono, że jest intensywnie owocowy ze smakami i aromatami melona spadziowego i truskawki.
Hallertauer Tradition
Kategoria: chmiel aromatyczny
Odmiana wyhodowana specjalnie z myślą o odporności na grzyby i choroby, odniosła sukces w tym aspekcie, a także posiada wyższą zawartość kwasów alfa niż jej odmiany macierzyste, niską zawartość kohumulonu i wyższą zawartość mircenu.
Spalter Select
Kategoria: chmiel aromatyczny
Powstał w wyniku skrzyżowania Spalt i Hallertau Mittelfrüher. Spalter Select zachowuje niektóre z lepszych cech obu tych odmian i jest uważany za nieco ostrzejszą wersję Spalt.
Spalt
Kategoria: chmiel aromatyczny
Nie mylić z jego potomkiem, Spalter Select, Spalt zawiera nuty ziemi i przypraw wraz ze szlachetnymi walorami aromatycznymi i został porównany do Tettnanger i Saaz.
Enigma
Kategoria: chmiel ogólnego zastosowania
Odmiana o wysokiej zawartości alfa-kwasów i złożonym połączeniu aromatów owocowych. Została wyhodowana w Australii w 2013 roku, wywodzi się od szwajcarskiego Tettnang.

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji