Gatunki chmielu
LagerPilsnerIndia PilsnerBelgian IPAAmerican AleBlonde AlePale AleNut Brown AleDark AleBright AleHefeweizenBarley WineAmerican Pale AleAleIndia Pale AleEuropean AleEnglish AleDark LagerBelgian AleMaibockExtra Special BitterImperial StoutAmerican WheatBitterWheat BeerRed AleESBSchwarzbierOktoberfestImperial Brown AleStoutImperial India Pale AleHeffeweisenCalifornian CommonCalifornia Blonde AleAmerican Amber AleWinter AleBavarian HefeweizenCream AleAmerican LagerGerman PilsnerWheatPorterExtra Special English AleEnglish Dark AleEnglish Light AleChristmas AleMild AleLambicAmber AleCask AleOatmeal StoutStrong AleGolden AleKolschDouble India Pale AleGerman AleSteam BeerGerman LagerEnglish Pale AleMunichHellesKentish BitterBrown AleDoppelbockAmerican Blonde AleBockKölschFrench AleAltMarzenAmerican IPANew England IPADouble IPAImperial IPAIPAPilsAmerican India Pale AleAltbierRauchbierAIPADIPANEIPAAmerican Wheat AleMunich HellesAPAHAZY IPAHAZY APASaisonKolońskieKoźlakBarleywineOld AleBelgian DubbelRISIrish StoutFruit LambicAustralian LagerAmecan LagerAmerican StoutHoney AleFruit beerEnglish BitterCeltic AleSummer AleDark Amber AleBelgian India Pale AleAmberBelgian Strong AleBelgian Pale AleTripelBelgian PilsnerIPLDunkelWeizenbockSpecialty AleLight AleStrong LagerSweet StoutBelgian BrownDubbelLambikWheat AleSession IPAHazy IPALight LagerChocolate StoutRussian Imperial StoutHoliday LagerAlt Munich HellesDortmunderAltbier.American Brown AleIPA. Pale aleCzech PilsnerFarmhouse AleRye AleHoliday AleCanadian PorterFrench PorterBlondeWitbierCalifornia CommonPolish IPAPolish PAPolish Black IPACold IPAPolish Session IPA
Kategoria: chmiel aromatyczny
Został pierwotnie przygotowany przez giganta piwowarskiego Anheuser Busch jako zamiennik Hersbrucker.
Kategoria: chmiel aromatyczny
Ma przyjemny aromat w stylu kontynentalnym, ale obecnie nie jest produkowana komercyjnie ze względu na słabe tempo wzrostu i słabe plony.
Kategoria: chmiel aromatyczny
To dawno zaginiony belgijski chmiel, który prawdopodobnie powstał w wyniku selekcji klonalnej rodzimego chmielu z Aalst pod koniec XIX lub na początku XX wieku.
Kategoria: chmiel aromatyczny
Powstała poprzez krzyżówkę o otwartym zapyleniu z nazwaną odmianą rodzicielską, Toyomidori. Oprócz wysokiego wigoru i wydajności ma pożądane cechy aromatu w stylu kontynentalnym.
Kategoria: chmiel aromatyczny
Chmiel ten został wyhodowany tak, aby był bardziej odporny na więdnięcie niż jego rodzic, po tym jak uporczywe więdnięcie stało się problemem w Niemczech.