Gatunki chmielu

Eastern Green

Kategoria: chmiel aromatyczny
Eastern Green to odmiana aromatyczna opracowana i przetestowana w latach 80-tych przez Kirin Brewery Co. Ltd. Centrum Badań nad Chmielem w Iwate w Japonii.

Powstała poprzez krzyżówkę o otwartym zapyleniu z nazwaną odmianą rodzicielską, Toyomidori. Oprócz wysokiego wigoru i wydajności ma pożądane cechy aromatu w stylu kontynentalnym.
Parametry chmielu mogą różnić się zależnie od rocznika, uprawy itd. W tabeli podane są orientacyjne zakresy lub wartości uśrednione.
alfa-kwasy5%info
beta-kwasy1.9% - 2%info
kohumulon25.5%info
olejki0.45mL/100ginfo
mircen25%info
kariofilen8%info
farnezen4.9% - 5%
kumulen25%

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji