Gatunki chmielu

Early Prolific

Kategoria: chmiel aromatyczny
Pochodząca z Wye College w Anglii odmiana Early Prolific ma przyjemny aromat w stylu kontynentalnym, ale obecnie nie jest produkowana komercyjnie ze względu na słabe tempo wzrostu i słabe plony.

Otrzymała akcesję do USDA w 1980 roku. Pomimo niewielkiego wpływu komercyjnego jako odmiana browarnicza, Early Prolific może jednak wykazywać pewien potencjał hodowlany ze względu na swoje właściwości aromatyczne i imponującą stabilność przechowywania.
Parametry chmielu mogą różnić się zależnie od rocznika, uprawy itd. W tabeli podane są orientacyjne zakresy lub wartości uśrednione.
alfa-kwasy4.7%info
beta-kwasy2.2%info
kohumulon23%info
olejki0.5 mL/100ginfo
mircen50%info
kariofilen7%info
farnezen4.6%
kumulen21.2%

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji