Gatunki chmielu

Hybrid-2

Kategoria: chmiel aromatyczny
Hybrid-2 został opracowany w Republice Południowej Afryki na początku lat czterdziestych XX wieku. Uważana za swobodnie zapylaną sadzonkę gromady kalifornijskiej, zaprzestano jej uprawy w Republice Południowej Afryki w 1964 roku ze względu na niskie plony. Jest jednak nadal produkowany komercyjnie w Cashmere w Indiach, gdzie wykazuje znacznie lepsze plony.
Parametry chmielu mogą różnić się zależnie od rocznika, uprawy itd. W tabeli podane są orientacyjne zakresy lub wartości uśrednione.
alfa-kwasy10.2%info
beta-kwasy6.3%info
kohumulon32%info
olejki0.91 mL/100ginfo
mircen52%info
kariofilen9%info
farnezen4%
kumulen3%

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji