Gatunki chmielu

Cascade (Australia)

Kategoria: chmiel aromatyczny
Australian Cascade jest produkowana głównie na Tasmanii. Pochodzi z chmielu Fuggle, Serebrianka i dzikich indiańskich chmieli, gdy jest uprawiany w Australii, zawiera wszystkie charakterystyczne cytrusowe, pikantne i kwiatowe nuty American Cascade, ale z dodatkową delikatną esencją grejpfruta. Róźni się od innych wersji Cascade pod względem zawartości olejków.

Uniwersalny chmiel, można go stosować w każdym ale i jest używany w wielu australijskich lagerach. Chmiele Cascade są niezwykle popularne na całym świecie i najczęściej stosowane w American Pale Ale.
Parametry chmielu mogą różnić się zależnie od rocznika, uprawy itd. W tabeli podane są orientacyjne zakresy lub wartości uśrednione.
alfa-kwasy8.3 - 8.6%info
beta-kwasy 6.2 - 6.3%info
kohumulon 33.0 - 38.0%info
olejki1.3 - 1.4 ml/100ginfo
mircen 21.0 - 49.0%info
kariofilen 5.8 - 9.4%info
farnezen8.1 - 10.3%
kumulen 15.3 - 30.1%

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji