Gatunki chmielu

Kitamidori

Kategoria: chmiel goryczkowy
Opracowany przez Kirin Brewery Company w Tokio w Japonii, Kitamidori nie jest już uprawiany komercyjnie ani tam, ani nigdzie indziej. Został wyhodowany obok Toyomidori i Eastern Gold jako potencjalny zamiennik superalfa dla Kirin II, który sam w sobie był zamiennikiem chmielu Shinshuwase. Ma kompozycję olejków o niezwykłym podobieństwie do Saaza.
Parametry chmielu mogą różnić się zależnie od rocznika, uprawy itd. W tabeli podane są orientacyjne zakresy lub wartości uśrednione.
alfa-kwasy9% - 12%info
beta-kwasy5% - 6%info
kohumulon22%info
olejki1.35 mL/100ginfo
mircen34%info
kariofilen8% - 10%info
farnezen6% - 7%
kumulen31%

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji