Gatunki chmielu

Canadian Redvine

Kategoria: chmiel aromatyczny
Kanadyjska Redvine, ze swoimi gęstymi i obfitymi kłączami, wysokim wigorem, doskonałym plonem i odpornością na choroby, sprawia, że ​​wydaje się interesującą perspektywą, ale przy tak wysokiej zawartości kohumulonu i niskiej zawartości alfa nie jest powszechnie stosowana.

Rzadko stosuje się go samodzielnie podczas warzenia. Nadaje łagodny smak wiśni, jagód, sosny, a nawet cytrusów.

Ze względu na możliwość późnego siewu, kanadyjska redvine została wykorzystana jako szybka roślina w odpowiedzi na katastrofy chorobowe. Jego dokładne pochodzenie nie jest znane.

Parametry chmielu mogą różnić się zależnie od rocznika, uprawy itd. W tabeli podane są orientacyjne zakresy lub wartości uśrednione.
alfa-kwasy5%info
beta-kwasy5% - 6%info
kohumulon47%info
olejki11.20 mL/100ginfo
mircen70%info
farnezen4% - 7%
kumulen2%

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji